søndag den 10. oktober 2010

Online Dating Vokser


Ved Wailin Wong

Jay og Christina Lorance mødtes første gang i en MSN chat room i maj 1996, da internettet, eller endda tanken om at kommunikere elektronisk med en fremmed, var et ukendt begreb for mange amerikanere.

Deres online interaktion har ført til fire måneders telefonopkald og snail-mail-breve, der kulminerede i en ansigt-til-ansigt møde i Colorado. Jay dukkede op med en ring. Et år og fire måneder senere, blev de gift.

"Vi chokerede en masse mennesker," siger Christina Lorance, 41. "Jeg er fra New York og han er fra Oklahoma, så det første spørgsmål alle havde var, 'Hvordan har du mødt?' ... Når vi sagde internettet, deres øjne ville bug ud. De havde ikke engang tænke det var sandt. "

Digitale kultur har ændret sig drastisk siden den Lorances 'første virtuelle møde. Online dating er nu en accepteret og almindeligt måde at møde nogen, der stort set kaste sin stigmatisering som en mulighed for kun socialt forkrøblede nørder. Match.com, en af de førende websteder, fejrede sit 15 års jubilæum i april.

Mens avancerede teknologi ikke kan garantere in-person kemi, har det ikke stoppet dusinvis af nye tilbud fra udråber deres matchmaking algoritmer eller catering til en demografisk niche.

Michelle Teplitz, en 29-årig Connecticut indfødte, blev udarbejdet til Jdate, et websted rettet mod jødiske singler, fordi hun ønskede at mødes med nogen med lignende værdier.

"Det ukrudt de mennesker, du ikke ønsker at tale med i en bar," sagde Teplitz, der mødte sin mand på tre år på JDate. "Du ved, når du er på denne side, (du møde) mennesker, der for størstedelens vedkommende er interesseret i at møde nogen, de ønsker at tilbringe deres liv med."

Online dating er vokset ind i big business. Match.com er en del af IAC / Interactive Corp og for nylig blev den eksklusive dating service på Yahoo, mens eHarmony har fået andre web-egenskaber relateret til bryllupper og opdragelse, herunder Weddingbee og JustMommies. Web-baserede dating også tager nye former, såsom mobile applikationer og tjenester inden for Facebook.

En anden drejning på den model blev lanceret i år gennem WinkVid, udtænkt af Jordan Fulghum og Jake Lumetta. Deres Chicago-baserede selskab tilbyder online speed dating via webcams, med hver dato på fire minutter.

"Denne stigmatisering, der har eksisteret i de sidste ti år er virkelig begyndt at blive slettet, fordi folks liv bevæger sig online, og de ser de reelle fordele af sociale netværk og af disse teknologier, som giver dig mulighed for at møde mennesker," Fulghum sagt.

En video chat kan hjælpe bro, der vanskeligt bro mellem online kompatibilitet og in-person kemi. Men der er ingen forudsige, hvordan et romantisk forhold vil udvikle offline. Selvom nogle dating sites praler om deres evne til at matche op livspartnere, andre tjenester erkende deres begrænsninger.

"Jeg tænker på vores ansvar som» ingen dårlig første datoer, »som virker som en lav bar, men årsagen er, at vi kan ikke love dig en soulmate," sagde Sam Yagan, medstifter af OKCupid. "Det er latterligt. Det er kemi og hvad der sker, når du ser hinanden. "

Den simpleste grund for online dating's opståen i det almindelige er, at flere amerikanere er digitalt alfabetiserede. Den gamle praksis med at møde og kurtiserer en romantisk partner har bevæget online som forbrugere udføre mere af deres liv på internettet.

En undersøgelse fra 2006 af Pew Research Center's Internet & American Life Project har oplyst, at næsten 7 millioner amerikanske voksne har gået ud med nogen, de mødt på nettet. Dette antal helt sikkert er gået op siden, sagde Andrew Fiore, en ph.d.-kandidat ved University of California i Berkeley, som har studeret online dating siden 2003.

"Så snart du taler om 7 millioner mennesker går på datoer, kan de umuligt alle være computer nørder," Fiore sagt. "Hvis man ser på befolkningssammensætning, mennesker, der bruger online dating ser meget gerne folk, der er på internettet i almindelighed."

Disse typiske brugere omfatter Chicagoans Casey Zgutowicz, 32, og Micaela De Alba, 30, en nyligt engageret par, der mødtes på eHarmony.

Online dating "er godt i den forstand, du er peeling tilbage løg," Zgutowicz sagt. Han sagde at udfylde eHarmony's kringlede personlighed spørgeskema var en "opslidende proces", men nyttige, fordi "du ved, du har en lignende fond" før mødet i person.

Zgutowicz og De Alba, der planlægger en juni 2011 bryllup i Mexico, sagde, at de ikke længere synes, at deres "hvordan vi mødtes" historie er roman.

"Vi har bevæget sig ud over det," siger De Alba sagde.

Positive ord i munden har også hjulpet til at øge troværdigheden af online dating sites. Ifølge 2006-Pew-undersøgelsen, rapporterede 30 millioner voksne at kende nogen, der har været i en langvarigt forhold eller gifte nogen, han eller hun mødte på nettet.

"Når du har en ven, der er i et forhold, som begyndte online, er du ved en korsvej," Yagan sagt. "Enten er din ven er underlig, og du er venner med weirdos, eller er det ikke underligt."

Alligevel stigmatisering eksisterer for nogle mennesker. Kristtorn Brunner, en 32-årig patologi assistent i Washington, DC, sagde hun mødte en mand via eHarmony, der fortalte sine venner, de mødtes i skadestuen, hvor hun var indkaldt til at udføre en biopsi på en levertumor opdages efter en motorcykel ulykke landede ham på hospitalet.

Bortset fra det ulige hikke, Brunner sagde hun tilfreds med hende eHarmony erfaring og er i et forhold med en person hun mødte via webstedet i 2008.

"Jeg kan ikke forestille mig nogen anden måde at dating," sagde hun.

Nogle gange, den gnist simpelthen ikke er der. Samuel DiMatteo, 76, der anvendes Yahoo Personals i flere år, men kommer til at lade sit abonnement bortfalder, fordi han ikke fandt, "at klikke" med den håndfuld kvinder, han mødte.

"Sandsynligvis, hvis jeg var yngre, ville det være bedre," sagde DiMatteo, en River Grove hjemmehørende, som dyrker sin computer færdigheder på en café drevet af Evanston-baserede nonprofit Mather LifeWays. "Når du er 76, de fleste (mennesker) er sat i deres måder."

På den anden ende af aldersspektret, siger medlemmer af World Wide Web generation, de er flydende i at læse signaler fra en, hvis kropssprog er skjult bag en computer skærm.

"Når jeg ser, hvordan folk type, kan jeg straks læse deres personligheder: deres grammatik, lingo, Net-tale de bruger," sagde Iris Febres, 22, der mødte sin kæreste i mere end et år på OKCupid.

Febres og hendes kæreste bor i hele landet fra hinanden, så de bruger Skype til at holde kontakten.

Denne konstante kontakt er afgørende i et forhold, uanset hvor et par møder. Bare spørg de Lorances, der har tre sønner og vil fejre deres 13 års bryllupsdag i december.

"Kommunikation er hvad hjalp os så langt i livet," Christina Lorance sagde. "Til denne dag, kunne vi blive oppe hele natten på en lørdag, bare mig og ham at tale."