torsdag den 22. november 2012

Dating som en feministisk


Dating som en feminist kan være ... svært. Og det er ikke noget, som de feministiske samfund taler om alt, ofte. For et par år siden, fandt jeg mig selv at google "feministisk dating" i jagten på råd om, hvordan man navigerer i dating verden som en feminist. Min søgning gav nogle kun et par nyttige resultater og i 2011, Outdated Samhita Mukhopadhyay s: Hvorfor Dating ødelægger dit kærlighedsliv blev omfavnet som en hellig tekst af mine feministiske venner og I.

Skriver om de personlige liv feminister er en af ​​mine blogging nicher. Vi er tilbøjelige til at analysere og diskutere vores ydre verdener på længde-og rettelig så, den har brug for nogle alvorlige feminist help-men jeg finder det nyttigt at se på feminismen indflydelse på mit personlige liv så godt. Feminismen gennemsyrer alle aspekter af mit liv, fra den karriere, jeg har valgt, at den måde, jeg undersøger mænds og kvinders deodorant emballage til kønnet markedsføring, at de mennesker, jeg vælger til dato og danne partnerskaber med.

For nylig blev jeg interviewet af en journalist i London om dating som en feminist og vores samtale gav et godt overblik over nogle af de udfordringer, nuancer og jackpots, der kommer fra den såkaldte feministiske dating.

Uden yderligere farvel, her er mine to cent om dating som en feminist:

Der er en utrolig mængde af misforståelse om feminisme selv, og det er en meget stigmatiseret og misforstået identitet. Jeg ville definere feminisme mest blot som en kollektiv indsats fra alle og alle køn identificerede folk, der arbejder for at opnå ligestilling over hele linjen, herunder, men ikke begrænset til, køn, seksualitet, race, klasse og handicapspørgsmål. Fordi feminisme er misforstået af de fleste mennesker, dating som en feminist kan være noget af en udfordring, som du måske har oplevet.

Straight-identificerede feminister ofte spurgt om, "man hade." Feminister hader ikke mænd, vi kan bare ikke holde det ud, når de ikke anerkender deres privilegium og engagere sig i sexistisk adfærd. Synes temmelig fair for mig.

"Så du er ikke en lesbisk?" Det er en anden linje, vi har alle hørt en masse. Nej, ikke alle feminister er lesbiske. Nogle tilfældigvis, ligesom nogle af den brede offentlighed er bøsse. Men feminister har generelt en god forståelse af flydende seksualitet, uanset hvordan de definerer deres seksualitet.

For dem, gad vide hvad det vil sige at date en feminist, dette er hvad jeg vil sige: Uanset om det er en kvinde, mand eller køn ikke-overensstemmende feminist at du er dating, vil de sandsynligvis være lidenskabeligt opmærksom på socio-politiske spørgsmål, og hvordan de spiller ud i deres personlige og offentlige liv, de vil forstå nuancerne i seksualiteten og de absurde forventninger og begrænsninger, den udsættes for i dag. De vil således undersøge soveværelse med dig i en befriende og progressiv måde. Voldtægt kultur og tøs udskamning vil blive låst ude af dit forhold, hvis du er dating en feminist. Det tager en progressiv og lidenskabelig person til at date en feminist, men de vil højst sandsynligt finde sig selv som en del af et tilfredsstillende, lære-fyldt og inspirerende partnerskab.

Dette er ikke at sige, at enhver feministisk er en del af et perfekt forhold-feminister er ikke immune over for kærestevold, misbrug eller dysfunktionelle relationer. Jeg har været en del af min rimelig andel af dysfunktionelle, ulykkelige partnerskaber. Ligesom hver person, har det taget tid for mig at etablere sunde grænser, forventninger og dating praksis. At være feminist er ikke et universalmiddel til dating problemer, men når du er dating nogen, der respekterer, værdsætter og engagerer lykkeligt med din feministisk identitet, kan ens feministisk identitet vokse i fantastiske personlige måder, i modsætning til de måder, hvorpå det kan vokse politisk i en mere offentlige rum.

Jeg er i øjeblikket i en engageret, kærligt forhold med en kvinde, der beundrer og støtter fuldt ud det faktum, at min verden drejer sig om feminisme. For at være helt ærlig, har jeg fundet det langt nemmere at være i dette forhold end mine tidligere dem med mænd. Jeg tror, ​​at vores fælles erfaringer som kvinder i et patriarkalsk samfund har givet os mulighed for at opbygge et forhold på feministiske værdier. Dette er ikke til at sige, at mænd ikke kan være vidunderlige feministiske partnere, men jeg har bare aldrig haft meget held at finde en.

På forskellige tidspunkter, rådede venner mig til at være mindre fremad med min feministiske identitet ved møde nogen i en bar eller mens du er på en første date, men jeg er stærkt uenig med denne rådgivning. Mine akademiske og professionelle karrierer er begge centreret omkring feminisme, ikke at nævne, at en stor del af min fritid bliver brugt på at læse feministisk litteratur, blogge om feminisme, eller frivilligt arbejde på Planned Parenthood eller en abort fond.

Således vil jeg aldrig forsøge at skjule den enorme rolle, som den spiller i mit liv. Jeg prøver ikke at skilte med det aggressivt enten-det kommer op meget naturligt, når jeg spurgte om mit job, interesser, undersøgelser, osv. Når jeg talte med eller på en date med en person, der ikke var meget fortrolig med feminisme værdier , ville jeg give dem en lille forklaring på, hvorfor jeg er en feminist (som jeg tror på lighed for alle mennesker, uanset race, seksualitet, køn, klasse, evner osv.) og de plejer oplevet en ah-ha! øjeblik. Så det var normalt en stor undervisning øjeblik, der gjorde mig til at destigmatize feminismen for nogen og give dem et indblik i min værdi system.

Ofte mænd troede jeg var ved at blive "for forkrampede", når jeg gjorde vrøvl om ting som street chikane eller sexistisk reklame. Der var tidspunkter, at mænd slet ikke værdsætter mine feministiske tanker og handlinger, men som regel tjent som et rødt flag for mig at genoverveje mit forhold til dem. Mit råd er at skabe et feministisk dating lakmusprøve, der gør du føle sig trygge og godt tilpas.

Jeg er helt tror, ​​at romantiske partnerskaber gavn af feminismen, fordi det gør sig til talsmand værdier om lighed og respekt. Hvis begge personer i et forhold er investeret i at have en "feministisk forhold," Jeg synes, det er sikkert hjælper i skabelsen af ​​en kærlig, lige og respektfuldt partnerskab.

Så hvad venter du på? Gå ud og find din feministisk partner i kriminaliteten! Og hvis du ikke føler dig klar til at date lige nu, krølle op på sofaen for en date med Miriam Zoila Perez er Det Radikale Doula Guide. Både lyd temmelig opfylde for mig.

Sara er en stædig feminist, ost elsker og reproduktiv retfærdighed kriger. Hun er uddannet fra den feministiske utopi Bryn Mawr College i december 2011, hvor hun studerede politisk videnskab og køn & seksualitet undersøgelser. Sara bor i øjeblikket i Washington, DC, hvor hun arbejder for den Reproduktiv sundhed Technologies Project. Når hun ikke arbejder på levering af offentlige midler til abort, fjerne aldersgrænsen på nødprævention, eller besejre personlighed regninger om dagen, kan Sara findes blogging, blogging, blogging og twattering om natten.

Kvinner tar ledelsen i Dating