lørdag den 7. april 2012

Dating In The Fast Lane


Ola Zdzarska er travlt med forberedelserne til hendes månedlige speed-dating arrangement i en bar beliggende i Beijings underholdning hotspot Sanlitun.

Tyve mennesker fra forskellige lande og regioner møder op for at deltage i 10 runder med en-til-en samtaler, at de sidste syv minutter. Når tiden er gået, mændene udveksle pladser, indtil hver person har 10 mini-datoer.

"Jeg kan fortælle, om der er gnister mellem de to talende mennesker, og også der keder sig," siger Zdzarska, ser på de 10 par er involveret i intime samtaler.

Oprindeligt fra Polen, Beijing bosiddende mener organisere speed-dating begivenheder i løbet af de seneste fem år mere som en hobby.

"Jeg gør speed-dating arrangementer en gang om måneden, og hver gang, mere end 100 mennesker tilmelde dig til denne begivenhed," siger hun. Hun læser gennem applikationer og handpicks 20 eller 30 personer, som hun mener vil parre godt sammen.

Zdzarska har Fishbowl Events er blevet kendt ikke kun blandt udlændinge og kinesiske Folk i tyverne i Beijing, men det har også tiltrukket et kinesisk online dating virksomhed.

Zdzarska, der er også en freelance journalist, afslører, at en af ​​Kinas største matchmaking hjemmesider, nægter at afsløre, hvor en, der nærmede sig hende at tale om at arbejde sammen om et fremtidigt projekt.

Virksomheden vil have hende til at tage ansvaret for en speed-dating-platform, ved hjælp af deres kinesiske kunder og hendes udenlandske kilder under Fishbowl navn. Men Zdzarska siger, at hun stadig tænker på muligheden for, fordi hun ikke har planer om at udvide enhver tid snart.

"Jeg er glad for, at mit arbejde er blevet anerkendt af dem, men Fishbowl Events er meget mere som min personlige hobby, og jeg er ikke at tjene penge ud af det alligevel," siger hun.

Hendes bedste ven, Allison Johnson, er også hendes forretningspartner. Men med Johnson væk i USA, har al den begivenhed planlægning blevet overladt til Zdzarska. Hun plukker spillesteder, vælger drikkevarer og mad, og personligt besvarer e-mails fra hver kandidat.

"Normalt er der først til mølle, først tjene regel. Men jeg udveksle e-mails med dem (kandidater) og få grundlæggende oplysninger første til at beslutte, hvilke der bør vælges, "siger hun.

Hun siger en kinesisk mand engang tilmeldt en speed-dating arrangement, og via e-mail gav han udtryk for sit ønske om at finde en amerikansk kæreste.

"Amerikansk pige er en meget bred vifte, og der kunne være kinesisk-amerikanere, afro-amerikanere, koreansk-amerikanere og så videre. Så jeg bad ham om specifikke kriterier, og han svarede, at enhver amerikansk pige vil gøre. Så begyndte jeg at tvivle på, om han virkelig var på udkig efter en amerikansk pige eller blot et amerikansk visum. Jeg sætter ham på den sorte liste, "siger hun.

Zdzarska siger bortset fra intention og engelsk flydende, nationalitet og alder er de to store bekymringer for hende, når de skal vælge de rigtige deltagere.

"Jeg forsøger altid at balancere de nationaliteter af deltagerne, så der vil ikke være alt for mange mennesker med samme baggrund, der vil kede andre. Og jeg vil altid gerne overraske deltagerne, "siger hun.

Til begivenheden i december, var tre af de 10 kvinder fra det kinesiske fastland, to fra Taiwan, to fra USA, to fra Det Forenede Kongerige og en fra Rusland.

"Bortset fra en mand, der er allerede 50, denne gang deltagerne er mellem 25 og 35, så de har flere fælles interesser og emner," siger hun.

Zdzarska siger den kinesiske speed-dating kultur har ændret sig gennem årene, og deltagerne bliver yngre.

"For to år siden, de kinesiske kvinder, der deltog i Fishbowl hændelser var normalt i deres tidlige 30'erne og var virkelig på udkig efter et seriøst forhold. Men jeg ser i dag flere yngre kinesiske kvinder, mellem 25 og 28, tilmelding til de begivenheder, bare for at mødes med venner, "siger hun.

Zhu Wenjing har arbejdet som program manager hos et multinationalt selskab i Beijing siden september 2010. Det var hendes første tid til at deltage i speed-dating.

"Før jeg kom til Beijing, jeg var i udlandet i mange år, og jeg er vant til den vestlige praksis at gøre venner. Så bemærkede jeg de Fishbowl Begivenhederne i Time Out Beijing magasin og besluttede at komme, "siger hun.

Zhu siger, at hun er ikke på udkig efter et seriøst forhold, men efter nye venner fra forskellige baggrunde.

Zdzarska siger Bortset fra kinesiske kvinder, er kinesiske mænd også blevet mere begejstrede for at deltage i speed-dating arrangementer med udenlandske kvinder.

"De kinesiske mænd, der kommer til de begivenheder, er normalt i alderen mellem 25 og 40, og de fleste af dem bruges til at bo i udlandet eller er amerikansk-fødte kinesisk. Men alligevel, der er også kinesiske fyre, der aldrig har været i udlandet og kommer her på udkig efter en kone, "Zdzarska siger.

Hun siger, at hun ser en stigning på mod og åbenhed blandt kinesiske mænd i de seneste år.

"To til tre år siden, de fleste af mine venner, der har været involveret i Sino-udenlandske relationer er kinesiske kvinder og udenlandske mænd," siger hun.

Men nu er situationen ændrer sig, og kinesiske mænd tegner sig nu for 40 procent af den samlede registrering på Fishbowl Events, Zdzarska siger.

Forskellig fra nogle kinesiske mænds direkte hensigt på udkig efter en kone via speed-dating begivenheder, udenlandske mænd på den anden side mener tilfælde en måde at udvide deres vennekreds.

Nad Chishitie er en britisk-indfødt webdesigner i Beijing, som har deltaget i to Fishbowl speed-dating begivenheder.

"Jeg har aldrig gjort noget lignende tilbage i England, fordi folk dér tror, ​​at det ville være meget pinligt. Men nu, jeg synes det er en cool måde at tilbringe 150 yuan ($ 24, 18 euro), har et glas vin og snakke med 10 helt forskellige hunner på en søndag aften, "siger han.

Zdzarska uddeler kort til deltagerne at vurdere deres mini-datoer: "Lad os date", "Kaffe først derefter dato", "Bliv venner" og "Not a match". Inden for få dage, sender hun e-mails lade deltagerne vide, om de har kampe. Hvis dette er tilfældet, e-mail-adresser udveksles og det er op til deltagerne at forfølge et forhold.