torsdag den 27. september 2012

Hvorfor er det så svært at score?


Af Denise Ryan, Vancouver Sun

Kvinderne på bagsiden bordet af flaskehalsen bar på Granville Street er en klynge af lange låse, funky tilbehør, en blanding af garvede og fair, naturligt atletisk organer og diskret dabbed lip gloss. Samtalen om umuligheden af ​​at finde menneskeskabte kærlighed i Lotus Land ricochets mellem hæs latter og tankevækkende refleksion indtil bordet går tavse og motivet endelig synker, som en sten kastes i en umulig mørkt ønsker godt.

"Dette er ikke en munter problem," siger Jodi Derkson. "Der er et alvorligt problem her."

Det er Vancouver, kvinderne forklarer, i samtale stenografi, der taler meget om byens bredt konstaterede mangler til lige daters. (Samme køn dating i Vancouver har sit eget sæt af muligheder og udfordringer, som berettiger en hel anden artikel.)

For mange singler er de trædesten til kærlighedens strandbredden brudt eller mangler - de anerkendende eller indbydende smil, casual samtaler slog op på gadehjørner, i barer, restauranter, købmand lineups og online dating tilbyder kun en lille pulje af forvirrede og forvirrende muligheder .

"Jeg ved ikke, hvad problemet er her," siger Jody Radu. På 46, er Radu høj og yndefuld med et sødt smil og en sexet rock-chic stil. Radu har været gift en gang, har ingen børn, og en karriere i underholdnings-industrien, der bringer hende i daglig kontakt med nogle af musikkens største kunstnere. Hun er tilfreds med sit liv. Ikke slidte, ingen skarpe kanter, ingen indlysende bagage. Men når det kommer til en reel, tilfredsstillende forhold - elsker, kæreste, partner - der er et hul.

Det er mystificerende.

"Jeg vil tale med nogen, jeg har været online, forsøgt alle websites, jeg foretage justeringer, også. Jeg har været tiltrukket af mennesker, som ikke passede min »type«: måske nogen er ikke godt på telefonen, måske er de ikke gode på e-mail, måske er det bare ikke var en god foto. Måske kemi vil være der i person. "

For alle hendes bestræbelser på nettet, har der været en nul kompatibilitet resultat. For en lærke en nat, postet hun en personlig annonce på Craigslist. Den næste morgen, hun havde snesevis af svarene. Hun fulgte op med e-mail kontakt. De fleste af de fyre ville have hende foto, før du går videre. Når de så det, deres billeder begyndte at komme ind Radu ryster på hovedet. "Fyrene var vrangforestillinger. En ud-af-form 60-årige? Nej tak. "

I de sidste par måneder, løb siden Vancouver magasin den første navne, der kun artiklen "Do Vancouver Mænd Suck?" ("Ja" var det eneste svar, der kunne læse mellem linjerne), er spørgsmålet hængt over Vancouvers dating scene som en pall. Allerede før artiklen løb, var kvinderne, godt, brokker. "Mine venner og jeg taler om det hele tiden," siger Radu. For the record, siger hun: "Jeg tror ikke, Vancouver mænd sutte. De kunne klæde en lidt bedre, selv om. "

Så hvorfor er det så svært at møde nogen i Vancouver? Er det geografi? Er det en del af byens identitet, at dating scene er så vanskeligt at forhandle, da dets landskab, divideret med vandveje og forbyder bjerge?

Er det den måde, byen er spredt ud og lukker tidligt, dens beboere mere tilbøjelige til at stige ved daggry at banke op i North Shore bjerge på deres cykler, før arbejdet end løgn i og rulle rundt til en lille god morgen sex?

Er det vores etniske enklaver, der skiller os?

Er det sæsonmæssige affektiv lidelse, en kollektiv lav libido?

"Der er en mangel på seksualitet i Vancouver," siger Derkson, ligeud. Derkson er petite, garvede tonet, med et lysende smil: hendes negle er færdig, hendes hår er tykt og fuld. Hun ligner hun har en personlig groomer på opkald.

Ved 47, har Derkson ingen børn og har aldrig været gift - eller er hun desperat at gifte. Hun ville være tilfreds med bare lidt mere varme og sensualitet. En lille respons. "Ingen smiler til dig på gaden her! Folk er koldt. "

Mens han boede i Florida for et par år siden blev hun vender mænd væk.

"Jeg tror, ​​det latinske kultur i Florida virkelig hjælper, folk er varm, mænd smiler til dig på gaden. De ser på dig. Mænd her, de ikke engang vende hovedet for at se på dig. "

Tilbage i Vancouver, hun bare ønsker at når hun smiler til en person på gaden, ville de smil tilbage.

Rachel Fox, en 34-årig forfatter, siger hendes erfaringer at opfylde mænd i andre byer, som New York, hvor hun plejede at bo, er utrolig anderledes end i Vancouver: "Puljen er en del større der. Jeg datede hver nat. "

Fox har en indtagende, girl-next-door vibe: Zooey Deschanel med en sund scoop respektløs tøs. "Folk her er hæmmet," siger hun. "Vi er ghettoiserede, har vi ikke blande og landskabet er ikke befordrende for fællesskabet."

Sara Stocksand, 38 år og single i et par år, er ikke bange for at sige hun ønsker hele pakken, herunder ægteskab og børn.

Hun finder det også nemmere at tilslutte uden for Vancouver: hun mødte sin seneste kærlighed interesse på et bryllup i Frankrig.

Selv om hun arbejder på flaskehalsen og kommer i kontakt med et stort antal mænd, hun finder mest hendes alder er gift.

Med en historie af engagerede monogame forhold, finder hun Vancouvers dating kultur udfordrende i forhold til andre byer, som New York, hvor hun har haft mere succes.

Fyre har en hård tid, også

Ron Lee, 36, en marketingmedarbejder der kørte en dating coaching tjeneste i mange år i Vancouver, er enig i, at det er svært at lave en forbindelse i denne by.

"Vancouver er den sværeste by til dato i Nordamerika. Vi har ingen dating kultur her. I Edmonton, Toronto, Calgary er der en langt større chance for, at folk vil komme ud bare for at møde dig til en kop kaffe, bare for det sociale aspekt. Fordi Vancouver ikke har denne dating mekanisme, det er akavet for folk at spørge hinanden ud. "

Mange af de mænd, han har arbejdet med at finde Vancouver kvinder at være truende.

Sebastien Lessard, 37, der kom til Vancouver fra Quebec City syv år siden, kan bevidne intimidering faktor. "Det er typisk for en kvindes online profil: her er et billede af mig på toppen af ​​et bjerg, her er en af ​​mig at vinde en award, her er mig i Vegas. Det er ligesom, wow, du aldrig sidde på en terrasse og have en øl eller hænge ud og tilberede et måltid? Jeg er ikke engang vil kontakte dig, fordi jeg er alt for almindelig. "

Lessard kan se sig selv som almindelige, men han har fået en stor dating CV: En stabil karriere, der tillader ham at arbejde fra hjemmet, en funky afslappet stil, er villige til at have børn, og hvis du har børn, det er okay også. Han er dateret fem år yngre end sin alder, og op til 15 år ældre. Kast i den franske accent og den skæve humor, og Lessard bare kunne være den samlede pakke. Men han bliver frustreret til tider.

"Nogle kvinder her har en virkelig urealistisk vision om, hvad en mand formodes at være. De kan ikke acceptere, at mænd er hvad de er, de kvinder er blevet brændt et par gange, de har læst alle de artikler, de har en checkliste: uh oh, han ikke barbere i tre dage. Det betyder noget. De mener deres egne konklusioner om, hvad en god fyr er, og hvad ikke-forholdet materiale er. Nogle underlige kriterier "

Kevin Quinlan, hvis job som direktør for politik og kommunikation for borgmester Gregor Robertson holder ham på opkald, selv når han er på en date, siger, at han ikke køber ind i tanken om, at Vancouver er problemet.

"Vancouver er en utrolig varieret sted. Generaliseringer skjule det faktum, at der er så mange mennesker med forskellige interesser. Jeg tror ikke, det er fair eller korrekt at bebrejde byen. Hvis nogen gør dig ned, bare ikke tage det personligt. Det er ikke realistisk at forvente øjeblikkelig tilfredsstillelse, der fører til livslang opfyldelse fra alle, du møder. "

Han er også helt komfortable dating på tværs af alle etniske grupper.

Quinlan, der for nylig har fundet en kæreste, har et par påhit, ligesom recitere teksten til 90'erne gangsta rap-sange, men han ikke sætte det hele derude på en første date.

Han har en dapper nørd-chic stil: jakkesæt og chunky briller, men det var ikke altid på den måde. "Jeg havde år af sjusket usoigneret udseende. Jeg er et levende bevis, at folk kan ændre sig. "

Shauna Miller, 37, en registreret sygeplejerske, der tager en pause fra dating til at gøre nogle sjæl søger om, hvad hun vil. Hun har ikke bebrejde byen for ikke at gøre en forbindelse. "Jeg vil virkelig gerne være i et forhold," siger hun. Miller er en smule genert, og kan ikke lide at nærme sig mennesker, men hun er fuld tillid til online-univers, og det er ikke usædvanligt for hende at have flere datoer en uge, når hun er i humør.

"Jeg tror møde og dating er bare en hård ting. At bebrejde byen er en nem måde at sætte byrden på noget andet. Det er en lettere måde at tage afvisning. "

Hvad gør vi forkert?

Sue Seminew, en professionel high-end matchmaker i Vancouver, mener, at der er visse variabler her, føjer til den udfordring.

"Vores marked er kompleks. Næsten alle større dating markedet har flere kvinder end mænd, og vores by er synligt etnisk med en høj repræsentation blandt asiatiske og sydasiatiske. Race er enorm. Sammenlignet med Montreal og Toronto, er vores downtown lille. Vi har også en tendens til at tilbagediskontere de perifere områder. Vi blev for nylig rangeret de værste udseende by i form af kjole. Både mænd og kvinder kan ligne lort, med begge parter skyldige i at dømme og fejlfortolke. "

Seminew råder singler til at "tænke uden for boksen."

"Kvinder stemmer de asiatiske mænd fra øen. Kvinder, der er åbne om race kommer til at være mere succesfuld her. "

At vende sig bort fra blå krave er en anden fejl. Vancouver er ikke en hovedkontoret magtcenter. "Vi kan ikke opfinde en hvid-krave befolkning. Kvinder kan have til dato mænd, der ikke er på det finansielle paritet med dem. Mænd har gjort det i årevis. "

Stepping uden de små grænser Vancouvers downtown scene er også vigtig. "Mænd i Whistler ser barske, men alt, hvad de behøver, er en lille fe støv. Jeg foreslår folk ser i Burnaby, Whistler, Squamish. Alle drengene har brug for nogle arbejde, men vi kan give det. "

Seminew nævner demografi som en del af problemet. "I mange større markeder er der to-, tre-, fire-, fem-pct.-flere kvinder. Det er ikke bare Vancouver, men forskellen er højere her end i visse andre byer. "

Hvis vi ikke kan ændre byen og ikke ønsker at forlade byen, hvad gør vi? Begynd at tale med fremmede, siger Seminew. Komme forbi "frosty faktor." Tal med nogen i elevatoren. Og hvis de lukker dig ned? "Vær rar."

Lee, der stadig ikke har mødt den rette kvinde, på trods af at gøre en karriere ud af at hjælpe andre med at finde partnere, siger: "Slap af og begynde at sætte spørgsmålstegn ved, hvad det er, du leder efter, og hvad der vil gøre dig glad."