tirsdag den 24. november 2009

Videnskabsfolk opdage hvorfor kysse betyder mere for kvinder

Hvis et billede siger mere end 1.000 ord, så kan et kys - eller helt sikkert til en kvinde alligevel, siger forskerne.

En New York State University hold udspurgte over 1.000 studerende, finde kvinder sætte et stort vægt på at kysse. De bruger kysse som en måde at vurdere modtageren som en potentiel partner, og senere at bevare intimitet og for at kontrollere status for et forhold. Men mænd lagt mindre vægt på det, bruger det til at øge sandsynligheden for køn, rapporterede Evolutionary Psychology.

Spørgeskemaerne viste mænd var mindre diskriminerende, når det kom til at afgøre, hvem der skal kysse eller som at have sex med. De var mere villige til at have sex med nogen, uden at kysse hinanden, at have sex med nogen de ikke bliver tiltrukket af, og er enige om at have sex med nogen, de anses for at være en dårlig kysser. Men kysser var mere vigtig som bindelag mekanisme til kvinder. I langsigtede relationer kvinder ikke kun sats kysse som vigtigere end mænd, men de oplyste, at kysse var vigtigt hele et forhold.

I mellemtiden mænd lagt mindre vægt på at kysse som forholdet udvikler sig. Der var også en forskel i den slags kys de to køn foretrukne, med mænd smag våde, tunge kys. Ledende forsker Dr. Gordon Gallup sagde kyssede havde udviklet sig over tid til at blive en væsentlig del af frieri proces. Men han tilføjede: "Selv om begge køn deltager i den adaptive fordele ved at kysse, opdagede vi, kønsforskelle, når de overvejer udøvelse af short-versus langsigtede parring strategier."

Dr. Glenn Wilson, en ekspert i parforhold i London's Institute of Psychiatry, sagde: "Kissing bruges af alle som et limning og afprøvning mekanisme. Men faktum er, at kvinder er mere diskriminerende end mænd. Mænd kan bare gå ud og sprede deres frø , men kvinder er nødt til at tage mere ansvar på grund af de konsekvenser, og så de sandsynligvis vil teste mere. "