lørdag den 27. februar 2010

Ægteskabet har sundhedsmæssige fordele


Ægteskab, ny forskning bekræfter, kan være godt for dit helbred.

Forskerne undersøgte mere end 80.000 amerikanere og konstateret, at mennesker, der aldrig gift var 58 procent større sandsynlighed for at dø i løbet af en otte-års undersøgelse end deres gifte kolleger.

Sammenlignet med personer, der bor med deres ægtefæller i starten af undersøgelsen, var dem, der blev skilt eller separeret 39 procent større risiko for at dø i løbet af follow-up perioden, og enke folk var 28 procent større sandsynlighed for at dø.

Mens tidligere undersøgelser har vist en sammenhæng mellem social forbundethed og længere liv, denne undersøgelse var stor nok til at foreslå specifikke dødsårsager. Forskerne anvendte data fra 1989 National Health Interview Survey og dødsattesten data fra 1997. Dokumentet vil blive offentliggjort i september i The Journal of Epidemiology and Community Health.

Korrelationen for ægteskab, dog ikke anvendelse i tilfælde af kræft og lungesygdom. Forskerne har ikke inkluderer homoseksuelle par eller ugifte heteroseksuelle par, der bor sammen.

Den studyâ € ™ s medforfatter, foreslog Richard G. Kronick, fra University of California, San Diego, at â € œit kan være, at der er noget fysiologisk beskyttende om at være married.â €

Kronick foreslog også, at mennesker, der er sundere, er mere tilbøjelige til at gifte sig, og at ægteskabet ikke selv mindske risikoen.

http://www.telegram.com

Ten�ringer er suger og slikker