onsdag den 26. maj 2010

Kunstig Sperm Oprettet


Forskere har vakt forhåbninger om en afslutning af mandlig infertilitet efter producerer mus ved hjælp af kunstig sæd. KUNSTIGE sperm er blevet brugt til at skabe levende dyr for første gang i et eksperiment, der lover en stopper for infertilitet hos manden.

Forskere har befrugtede mus æg med sperm vokset fra embryonale stamceller (ES) celler til at producere syv unger, hvilket viser, at arbejdet kønsceller kan foretages i laboratoriet. Den fødsler være det stærkeste bevis endnu, at det vil være muligt på sigt at anvende stamceller til behandling af infertile mænd, der kan gøre noget sperm i sig selv.

Andre forsøg har antydet, at kunstige æg kan foretages fra kvindelige embryoner, hæve lignende håb om infertile kvinder, selvom der ikke afkom er født. På længere sigt kan det være muligt at producere sæd fra kvindelige stamceller, og æg fra mandlige dem, så homoseksuelle par at få børn, der bærer gener for både forældre. I teorien kunne en enkelt person selv giver både æg og sæd for at skabe et foster.

Oprettelsen af â € œmale eggsâ € og â € œfemale sperma € dog ansigter vanskelige tekniske hindringer, som embryoner kræver genetisk materiale fra både en mor og en far for at udvikle sig normalt.

Den umiddelbare fordel for forskning vil være at uddybe forståelsen af, hvordan modne sædceller dannes, forbedre behandlinger for infertilitet hos manden. En lovende idé er at fjerne væv fra testikler, kultur umodne sædceller i laboratoriet og derefter overføre dem tilbage til patienten.

Yderligere i fremtiden, kan det blive muligt at klone fostre, der udøver fertilitet patientsâ € ™ gener, som kunne dyrkes i kunstigt sæd eller æg, som tillader dem at have deres egen genetiske børn.

Selv om kloning viser upraktisk, bør den teknologi løse mangel på doneret sæd og æg.

Undersøgelsen, som blev offentliggjort i går i tidsskriftet Developmental Cell, blev ledet af Karim Nayernia, som for nylig har tiltrådt Newcastle-Durham Institut for Stem Cell Biology og regenerativ medicin fra Georg-August Universitetet i GÃ ¶ ttingen, Tyskland.

Hans team første oprettede mandlige muse embryoner, der fik lov til at udvikle et par dage, indtil de blev til små bolde af celler kaldet blastocyster. Derefter identificeres spermatogonial stamceller (stålservicecentre), som vil gå på at danne sædceller, og fjernede dem for kultur. De, der dannede sædceller blev pillet ud og sprøjtes ind mus æg, med de deraf følgende embryoner placeret i skød af surrogat mødre.

Gødskning var meget ineffektive: hundredvis af æg blev sprøjtet ind, men kun omkring 50 udviklet for så vidt som to-celle embryoner, mens kun syv blev transporteret til sigt. En af hvalpene døde som spæd, og alle var døde inden for fem måneder, sammenlignet med en normal levetid på omkring to år.

Men den begrænsede succes stadig viser det princip, at de kan føre til levendefødte.

â € œThis er et problem, vi bliver nødt til at løse før menneskets forsøg, men det er et meget vigtigt resultat fra et biologisk synspunkt, sagde â € Professor Nayernia. â € œWe har en model for at studere, hvordan livet begins.â €

Et hold på University of Sheffield har allerede fastslået, at det er muligt at dyrke menneskelige sædceller fra ES celler, men ingen forsøg er gjort for at bruge dem til at befrugte æg. Andre i Amerika og Japan har også vist, at mus æg kan være fremstillet af stamceller og befrugtede, men ingen unger er blevet født.

The Times

Online Dating Choices and What You Should Know