onsdag den 8. juni 2011

Smertestillende medicin bundet til risikoen for erektil dysfunktion


Uanset årsagen til at tage dem, smertestillende medicin klassificeret som ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) tilsyneladende øger sandsynligheden for, at midaldrende og ældre mænd vil udvikle erektionsproblemer, ifølge en ny rapport.

NSAID omfatter flere udbredte stoffer, såsom ibuprofen eller naproxen.

I forsøget på at afgøre, om et bestemt lægemiddel årsager erektil dysfunktion, er det vanskeligt at sortere ud virkningerne af stoffet fra de sygdomme, for hvilke stoffet er taget, Dr. R. Shiri og kolleger opmærksom på i Journal of Urology.

Tidligere rapporter har forbundet gigt til erektil dysfunktion, men om NSAID, der ofte anvendes til behandling af gigt, forårsaget erektil dysfunktion er uklar.

"Til vores viden, er der ingen tidligere undersøgelser om forekomsten af ​​erektil dysfunktion i forhold til NSAID brug, dvs undersøgelser af brugen af ​​NSAID registreret før forekomsten af ​​erektil dysfunktion," Shiri's hold, fra University of Tampere i Finland, punkt ud.

Deres undersøgelse omfattede 1126 mænd, mellem 50 og 70 år, uden erektil dysfunktion i 1994, da de udfyldte et spørgeskema, der omfattede blandt andet spørgsmål om erektil funktion og medicin forbrug. Spørgeskemaet blev derefter readministreret fem år senere.

Forskerne fandt, at erektil dysfunktion lå 93 tilfælde per 1000 personer om året blandt NSAID brugere sammenlignet med blot 35 tilfælde blandt nonusers.

Gigt var den mest almindelige årsag til NSAID brug, og for mænd med gigt de tilsvarende satser af erektil uorden var 97 og 52 per 1000 person-år.

Af en eller anden grund til at de blev taget, NSAID groft fordoblede risikoen for erektil dysfunktion sammenlignet med ikke-brug. Tilstedeværelsen af ​​arthritis uden NSAID brug øget risiko for erektion vanskeligt ved at kun 30 procent, forskerne forklare, og de derfor konkludere, at NSAID stort set var skyld i forbindelsen mellem gigt og erektil dysfunktion.

KILDE: Journal of Urology, maj 2006.