torsdag den 19. maj 2011

Midt i en bitter skilsmisse, går en væg op i Brooklyn parrets hus


NEW YORK (AP) - Ligesom to Kolde Krig modstandere, er Chana og Simon Taub adskilt af en mur - en, der blev bygget lige ned midt i deres hjem for at holde skænderierne ægtefæller fra hinanden.

Hverken en ønskede at flytte ud af deres elskede Brooklyn hus og så - i en af ​​de mærkeligste skilsmisse kampe byen nogensinde har set - en hvid gips partition blev opført for et par uger siden på ordrer fra en dommer.

Skilsmissen sag, der har været rystende ved domstolene i snart to år, er blevet døbt Brooklyn's "War of the Roses," efter 1989-filmen stjernespækket Michael Douglas og Kathleen Turner som en kæmper par.

Bortset fra væggen, det Taub version af historien har nogle andre farceagtige elementer: Chana sagde, at hendes mand på mere end 20 år har aflyttet hendes telefon. Simon sagde hans kone ejer alt for mange sko.

Det er ikke, som om Taubs ikke har andet sted at gå. For én ting, selv de et sted to døre ned. Men af ​​grunde, der omfatter stædighed, trods og deres kærlighed til hjemmet, både insistere på at blive i dette særlige hus i Borough Park.

"Det er mit hus. Og følelsesmæssigt, i min alder, jeg ønsker at være i mit hus!" sagde Simon, 57, der var en, der ønskede væggen.

Han kalder sin kone en guld-gravemaskine, der er efter hans penge.

Chana, 57, der hævder hendes mand misbrugte hende, sagde hun har lige så meget ret til at opholde som han gør, hvis ikke mere.

"Jeg har brug et hus at bo i og penge til at leve på!" sagde hun.

"Jeg arbejdede meget hårdt, som en hest, som en slave for ham."

I New York City, med sine skyhøje priser på fast ejendom er det ikke usædvanligt for par at slås om et hus eller nægte at flytte ud i skilsmissesagen. Dommerne undertiden beder par at sætte grænser, såsom at lade en ægtefælle har adgang til studiet i en bestemt del af dagen.

Men en egentlig mur? Det er en ny, siger Barry Berkman, en New York skilsmisse advokat.

Væggen opdeler stuen fra trappen på den nederste etage af Taubs »rigt dekorerede, træpaneler tre-etagers hus, hvis markedsværdi er blevet sat på US $ 923,000 af byen.

Hun har den øverste etage, hvor soveværelserne ligger sammen med køkkenet på anden sal. Han har i stuen på første sal og spisestue på anden sal. Så de ikke løber ind i hinanden på anden sal, er lågen mellem spisestuen og køkkenet barrikaderede på begge sider.

Et af parrets børn bor hos far, tre andre bor hos mor.

Chana sagde for to årtier lagde hun op med fysisk og psykisk misbrug der voksede mere alvorlig i løbet af året. Hun sagde, at hun var nødt til at skylle toilettet efter ham og lagt på hans sokker og sko til ham. Han blev så voldsom i midten-2005 hun søgte om skilsmisse, sagde hun.

Simon benægter nogensinde om en hånd på Chana og insisterer han gav hende en luksuriøs livsstil. Men han sagde, at hans trøje produktionsselskab gik konkurs i slutningen af ​​1990'erne, og han fik et sekund hjerteanfald i 2005, at der kun forværrede deres økonomiske problemer. Han sagde, at hun ønsker en skilsmisse at klemme hvad penge, han har forladt.

Chana sagde hun ønsker ikke meget fra hendes mand, hovedsageligt bare underholdsbidrag, børnebidrag og en rimelig andel af ejendommen.

I august 2005 sagde en dommer Simon, hvem Chana havde tvunget ud af huset, kunne flytte tilbage i efter at bygge en mur. Chana appelleret. En appeldomstol i sidste ende gjorde det muligt for muren, kalder det et nyt koncept. Væggen gik op i december og Simon flyttet tilbage i.

På et tidspunkt under overgangen, sagde nogen Chana havde 300 par sko fanget på Simon's side. Chana siges, at det en løgn Simon kogt op for at gøre hende til at ligne Imelda Marcos, en henvisning til den tidligere filippinske første dame og hendes store sko kollektion.

"Jeg er ikke interesseret i sko," sagde hun.

Simon svarede: "Måske var det 299 jeg har ikke tæller det.."

Chana sagt siden Simon er vendt tilbage, har han fulgt hende via video-kameraer. Simon sagde overvågning går begge veje, og peger på kameraer på hendes side, selvom Chana insisterer hun ikke kontrollerer disse. Chana sagde Simon aflyttet hendes telefon. Simon sagde, at er vanvittigt - han er ligeglad med hvem hun taler.

Kimberly Flemke, en par terapeut i Philadelphia, sagde, da ægtefæller gå så langt som til at nægte at forlade et hus, mens skilt, betyder det ofte hverken er klar til at gå videre.

"Det er klart, at hvis de kommer til at gå denne længde, er der stadig alt for meget forbindelse," sagde hun.

"Jeg håber, at de ville begge gå til terapi."

Ivás és Ismerkedés