lørdag den 12. december 2009

Et land Gør Utroskab A Crime

Utro ægtefæller i Cambodja leve op til et år i fængsel efter at landets underhuset i parlamentet vedtaget en lov, der forbyder utroskab samt polygami og incest.

Den lov, der ville straffe cambodjanere for ekstra-ægteskabelige forbindelser eller incest med mellem en måned og et år i fængsel plus en bøde på op til 250 dollars.

Formelt gifte sig med en anden ægtefælle ville kunne straffes med mellem seks måneder og et år i fængsel, plus den samme bøde.

Senatet stadig skal godkende den lov, som derefter går til kong Norodom Sihamoni til underskrivelse, men begge betragtes formaliteter.

Den lov blev godkendt af 64 af Cambodjas 123 parlamentsmedlemmer, med oppositionspartierne boykotte afstemningen om en lov, de anser for at være drakoniske.

"Denne lov vil være godt kun på papiret, men det vil ikke være håndhæves," oppositionspartilederen Sam Rainsy fortalte reportere.

"Det egentlige mål er, at de vil bruge denne lov som et redskab mod folk, de ønsker at politisk mishandler."

Royalistiske lovgiver Monh Saphan advarede loven vil "blande sig i folks privatliv," og sagde, at nationen ville være bedre tjent med stramme anti-korruption love.

Men nationale forsamling præsident Heng Samrin sagde, at loven vil bidrage til at styrke rigets moral.

"Denne lov kan også bidrage til at mindske korruptionen, fordi hvis en embedsmand har mange koner og elskerinder, vil han blive grådig for statens penge," sagde han.

Oppositionen har fordømt loven som en tilbagevenden til den folkemord Khmer Rouge-regime, som regerede landet fra 1975-1979, når de uden for ægteskab anliggender blev straffet med henrettelse.

Premierminister Hun Sen foreslået loven fem måneder siden, efter at han offentligt knurrede om regeringens embedsmænd bringe deres elskerinder i stedet for deres koner til officielle funktioner.

Selvom polygami er en almindelig praksis i de traditionelle Khmer familier, vil loven især påvirker lederen af det royalistiske FUNCINPEC part, Prins Norodom Ranariddh, der ofte ses i offentligheden med sin elskerinde.

Prins Ranariddh var Parlamentets formand indtil begyndelsen af dette år, da det ændrede krav til et parlamentarisk flertal og rakte kontrol af den lovgivende over til Hun Sen's parti.

Copyright  © 2006 Agence France Presse.

Comment fonctionne un site de rencontre site de travail?